Over mij / mijn cv

Mijn naam is: Sharon Evita Bakker, anders begaafd in de vorm van autisme en leef om poëzie te schrijven en de poëzie leeft mij in de vorm van heftige emoties. (Wel positief)

 

Vraag me niet hoe ik in het ‘dichterswereldje’ beland ben. Zomaar ineens was het daar, de drang om te schrijven. Toen ik jong was schreef ik al af en toe korte verhaaltjes in het weekendschrift van school en publiceerde ik gedichten op een imOnline profiel die toen echt nog het niveau hadden van sinterklaasrijmpjes.

 

Totdat ik op zo’n 21 jarige leeftijd mijn pen weer oppakte om poezieversjes te schrijven en korte verhaaltjes waarin goede raad verborgen zat. Al snel werden die versjes gedichten en later zelfs echte poëzie waarmee ik nu Nederland probeer te veroveren.

 

Ik vind (bijna) alle wereldtalen mooi maar ik schrijf het meeste Frysk,  Nederlands en Afrikaans. Het Gronings zou ik ook graag beheersen.

Ik zat bij het dichterscollectief ‘Ferswevers’ maar had het te druk om daar echt aan activiteiten deel te nemen.

Heb al meerdere poëzievoordrachten gehad waarvoor ik ook nadrukkelijk uitgenodigd was.

 

O.a. in:

 

theater de Bres in Leeuwarden (plus minus 10 min). Lovende reacties gekregen, iemand vond mij de beste debutant van allemaal.

 

Op een spirituele markt heb ik een kwartier voorgedragen. Ook daar was iedereen enthousiast.

 

Ook voor een culturele wandelgroep heb ik een gedicht voor mogen dragen. Het gedicht: Dêr brûzet nij libben. Dat viel ook in zéér goede aarde gelukkig en er was daar ook een leraar die op Het Amsterdams Lyceum (school voor atheneum en gymnasium kinderen) werkt en daar werk ik ook mee samen. Mijn poëzie wordt in zijn lessen gebruikt en ben daar ook geweest om over de poëzie te vertellen.
Ook heb ik dit jaar al weer drie keer voorgedragen. Een keer in Sneek in het Anthonius ziekenhuis, een keer in de bibliotheek van Sneek met nationale gedichtendag en in april in het Pottebakkershuis van Workum. Dit allemaal vergezeld door andere geronommeerde dichters

En nog een paar voordrachten waar ik door omstandigheden niet bij kon zijn.

 

Er zij o.a. gedichten van mij op karakatau en het gezeefde gedichtverschenen

en sta door diverse gedichtenwedstrijden waar ik aan deelgenomen heb in gedichtenbundels met een of meerdere gedichten van mij.

 

Ik sta in dichtbundels van o.a.:
Het Nederlands dichterspodium 2013’,
Uitgeverij kontrast, de beste stadsgedichten 2014’ en ook in de editie van2015,
De Hillegomse gedichtenwedstrijd 2014 thema nostalgie’,
En in een paar kleine bundeltjes van kunstgalerijen’.
En heb begin 2015 3 riante plekken veroverd in de dichtbundel van kultuur vtb opwijk waarvan 1 eervolle vermelding.
Ben bij de Ongehoord poëziewedstrijd op de shortlist (met 39 anderen)geëindigd.
En ben ook eind 2015 op de derde plek geëindigd van degedichtenwedstrijdover kunstmaand Ameland.

29-10-2016

heb ik te bericht gekregen dat ik tweede ben geworden bij de dichtwedstrijd van ”Stichting Literaire Activiteiten” en daarmee de ”Simon Michael Koninckx prijs” in de wacht gesleept heb met het gedicht ”Stadsgeluiden”. Helemaal blij mee

 

Ook heb ik twee keer de top 1000 gehaald van de Turing gedichtenwedstrijd. Er doen jaarlijks meer dan 10.000 deelnemers mee.

Was ook voor de derde keer gevraagd om opnieuw dichtworkshops te geven op het Amsterdams Lyceum. Ditmaal ergens in Februari 2017. Natuurlijk weer ja gezegd en het ging super!

Hier en daar wordt ik wel eens gevraagd om gedichten voor te dragen. Dat vind ik ook zo super om te doen en het gaat steeds beter!

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: