KunstExpress

Wij zijn Evita Sharon en Tiemen van KunstExpress. En wij zijn gek op alle vormen van kunst. Ik ook van de schrijfkunst.
Wij willen kunst weer toegankelijk maken voor alle doelgroepen. Er rust een taboe op het kunstenaars bestaan. Dat zou een rijkelui beroep zijn maar bij iedereen die er voor openstaat kan een kunstenaar in hem of haar ontwaken.

Pak een dik vel papier of een schilderdoek wanneer je die hebt en een paar kleuren acrylverf, kliederen maar. Vaak als je gewoon wat klodders en strepen op het papier/doek morst zie je er nadien vanalles in. Een gezicht’ een boom’ een huis enz. En dan verkopen. Nou ja… verkopen? Kunst wordt nog slecht verkocht en dat willen we anders zien. Kunst moet weer in het straatbeeld van alle culturen terugkeren. Mensen geven niet zoveel geld meer uit aan gedichtenbundels en kunstwerken. Dat is zo gegroeid door de afgelopen crisisjaren. Mensen geven niet zo snel geld meer uit.

Hoe willen we dat bewerkstelligen dat de kunstsector weer verweven wordt in de markt van alledag?

Workshops aan groot en klein geven in de sector kunst, taal en muziek. Veel reclame maken via social media. Een kunstroute organiseren waar iedereen die van kunst houdt aan kan deelnemen. Waar alle kunstvormen welkom zijn. We willen dat dit aanstekelijk werkt en dat iedereen de kunst/gedichten aandacht schenkt/deze boodschap doorgeeft.

Met een paar akkoorden en een leuke tekst kom je al gauw tot een lied. Kun je niet zingen? Rappen kan ook. Is ook leuk.

Pak wat wc rolletjes en creëer iets zoals bijvoorbeeld een robot.
Versier die met bijv. vouwblaadjes of crêpe papier.

Of pak het grootser aan en ontwerp een groot kunstwerk van fietsbanden aan elkaar geknoopt of ergens omheen als bijv. een reuze voetbal en doe er lintjes tussen. Dan heb je een joekel van een pompon.

Soms vind je oude spiegels bij het grofvuil. Snij ze in verschillende vormen en ga er mee mozaïeken.

Pak een pen en papier en bedenk wat mooie woorden. Wie weet huist er een ware dichter en/of schrijver in je.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: